2,99 €
11,96 €/l
„Laesk“ ekologiška kombučia AVIETĖS yra gėliško, saldžiai rūgštaus skonio natūraliai fermentuotas arbatos gėrimas, pagamintas iš žaliosios arbatos, šeivamedžio ir aviečių sulčių ne iš koncentrato. Žalioji arbata suteikia lengvo kartumo, šeivamedis – gaivumo bei gėliškų poskonių, o aviečių sultys pasaldina kombučią. Fermentacijos proceso metu atsiranda rūgštingas, tačiau maloniai subalansuotas skonis. Nepasterizuota.
Kombucha yra gaminama į saldžią arbatą pridėjus simbiotinę bakterijų ir mielių kultūrą scoby, dar vadinamą arbatos grybu. Fermentacija trunka kelias dienas kruopščiai kontroliuojant temperatūrą. Vėliau, jei norima, kombučia yra pagardinama vaisiais, uogomis, daržovėmis, sultimis ar įvairiais prieskoniais siekiant išgauti tam tikrą skonį.
Kombučia visada gaminama su cukrumi, tačiau beveik visas jo kiekis yra suskaidomas fermentacijos metu. Kai mielių fermentai skaido cukrų, susidaro anglies dioksidas ir gėrimas tampa gazuotas.
Laikyti ne aukštesnėje nei 5 °C temperatūroje.