2,99 €
11,96 €/l
„Laesk“ ekologiška kombučia ŠEIVAMEDIS yra gėliško, saldžiai rūgštaus skonio su citrusinių vaisių nata. Tai natūraliai fermentuotas arbatos gėrimas, pagamintas iš žaliosios arbatos ir šeivamedžio. Žalioji arbata suteikia lengvo kartumo, šeivamedis – gaivumo bei gėliškų poskonių. Fermentacijos proceso metu atsiranda rūgštingas, tačiau maloniai subalansuotas skonis. Nepasterizuota.
Kombucha yra gaminama į saldžią arbatą pridėjus simbiotinę bakterijų ir mielių kultūrą scoby, dar vadinamą arbatos grybu. Fermentacija trunka kelias dienas kruopščiai kontroliuojant temperatūrą. Vėliau, jei norima, kombučia yra pagardinama vaisiais, uogomis, daržovėmis, sultimis ar įvairiais prieskoniais siekiant išgauti tam tikrą skonį.
Kombučia visada gaminama su cukrumi, tačiau beveik visas jo kiekis yra suskaidomas fermentacijos metu. Kai mielių fermentai skaido cukrų, susidaro anglies dioksidas ir gėrimas tampa gazuotas.
Laikyti ne aukštesnėje nei 5 °C temperatūroje.