Sūris TALEGGIO DOP PIACERE NATURALE, brandintas 50 d.
32,34 €/kg
Taledžo (angl. Val Taleggio) slėnio sūrio gamybos tradicijas puikiai reprezentuojantis „Carozzi“ pasterizuoto karvių pieno sūris TALEGGIO DOP PIACERE NATURALE, brandintas 50 dienų, nustebins savo stipriu aromatu, bet kontrastingai gana lengvu, vaisišku poskoniu. Tai itališkas, pusiau minkštas, plautos žievės (angl. washed-rind) sūris be „akučių“. Žievelė gana plona, gelsvai rožinės spalvos, sūrio centras balkšvas, o prie plutelės, kur jo tekstūra labiau kremiška, – gelsvas.
Taleggio yra gaminamas jau nuo Senovės Romos laikų. Iki XIX a. pabaigos gamintas Val Taleggio slėnyje, vėliau gamyba persikelė į Lombardijos regioną. „Carozzi“ šį sūrį gamina Bergame, Lombardijoje, pagal senąsias tradicijas. Puikiai tinka ragauti su obuoliais, kriaušėmis ir akacijų medumi.
Washed-rind cheeses, lietuviškai vadinami „plautos žievės“ sūriais, brandinimo metu yra periodiškai apdorojami sūrymu arba kitais aromatingą žievelę ir pelėsį formuojančiais skysčiais.
Turi DOP (Denominazione d'Origine Protetta / Saugoma kilmės vietos nuoroda) sertifikatą, suteikiamą produktams, kurių kokybė ir savybės išskirtinai priklauso nuo jo kilmės vietos, geografinės aplinkos. Visos produkto gamybos stadijos yra atliekamos tam tikroje nustatytoje vietovėje.
Laikyti šaldytuve 0–6 °C temperatūroje.