Sūris GRUYERE ALPAGE AOP, brandintas 12 mėn.
41,99 €/kg
„Margot“ nepasterizuoto karvių pieno šveicariškas sūris GRUYERE ALPAGE AOP, brandintas 12 mėnesių, yra pieniško skonio, kreminis, turi sviesto poskonį. Tai dramblio kaulo spalvos, malonios tekstūros sūris, kuris dažniausiai būna be skylučių. Turi kietesnę natūraliai susidariusią plutelę. Vos drėgnas, vidutinio tvirtumo, nėra labai trapus.
Gana universalus, dėl savo švelnaus skonio puikiai tinka kepinių gamybai, sriuboms, sumuštiniams, fondiu, dažnai naudojamas ruošiant salotas ir makaronus.
Griujero sūris yra gaminamas Griujerio regione Šveicarijoje. Gamyba prasideda kaitinant pieną iki 34 °C temperatūros vario kubiluose. Kai susidaro varškė, ji yra supjaustoma, tada kurį laiką kaitinama 43 °C temperatūroje, vėliau staigiai pakeliama iki 54 °C. Vėliau varškė yra patalpinama į specialias formas ir spaudžiama. Kai varškė yra pasūdoma, prasideda brandinimo procesas, kuris vyksta rūsiuose.
Turi AOP (Appellation d'Origine Protégée / Saugoma kilmės vietos nuoroda) ženkliuką, suteikiamą tik tokiems produktams, kurių kokybė ir savybės išskirtinai priklauso nuo jo kilmės vietos, o pavadinime yra geografinę kilmę žymintis vietovardis. Visos produkto gamybos stadijos (nuo žaliavų gamybos iki perdirbimo) turi būti atliekamos toje vietovėje.
Laikyti ne aukštesnėje nei 8 °C temperatūroje.