Avių pieno sūris OSSAU IRATY AOP, brandintas 10 mėn.
59,31 €/kg
„Agour“ nepasterizuoto avių pieno sūris OSSAU IRATY AOP, brandintas 10 mėnesių, primena skrudintus kviečius bei laukines gėles. Jam besibrandinant įgauna šieno spalvą bei natūraliai pasidengia pelėsiu. Tradiciškai valgomas su juodųjų serbentų ar vyšnių uogiene, tačiau tikrai galite ragauti ir vieną ar kitaip.
Šis sūris yra gaminamas Prancūzijoje, Ossau slėnyje. Pienas šiam sūriui išgaunamas tik iš trijų veislių avių: Manech tête noire, Basco-Béarnaise ir Manech tête rousse, laisvai besiganančių kalnuose.
Turi AOP (Appellation d'Origine Protégée / Saugoma kilmės vietos nuoroda) ženkliuką, kuris yra suteikiamas tokiems produktams, kurių kokybė ir savybės išskirtinai priklauso nuo jo kilmės vietos, geografinės aplinkos, o pavadinime yra geografinę kilmę žymintis vietovardis. Visos produkto gamybos stadijos turi būti atliekamos toje vietovėje. Tai vienas iš trijų avių pieno sūrių Prancūzijoje, turinčių šį ženkliuką.
Laikyti ne aukštesnėje nei 8 °C temperatūroje.