Sūris MIMOLETTE, brandintas 6–18 mėn.
39,87 €/kg
Vienas atpažįstamiausių prancūziškų sūrių! „Buisson“ pasterizuoto karvių pieno sūris MIMOLETTE, brandintas 6–18 mėnesių, yra specifinės oranžinės spalvos, kurią įgauna dėl natūralios dažomosios medžiagos anato. Anatas suteikia tik spalvą, tačiau nepakeičia sūrio skonio ar kvapo. Mimoletės išskirtinė išvaizda primena melioną. Šis sūris yra brandinamas raudonų plytų rūsiuose ant medinių lentų. Kuo ilgiau bręsta, tuo trapesnis būna ir įgauna intensyvų riešutų poskonį. Turi smulkių sūrio kristalų.
Dažniausiai valgomas kaip užkandis, patiekiamas kubeliais. Rekomenduojame ragauti su džiovintais vaisiais, pagardintą šafranu ar kmynais. Taip pat skanaukite su ant grotelių keptomis daržovėmis, pavyzdžiui, paprikomis ar cukinijomis. Jei norite valgyti kaip desertą, kartu pasipjaustykite kriaušės ir padažykite į medų. Sūrio žievelę taip pat galima tarkuoti drožlėmis ir gardinti salotas siekiant suteikti joms charakteringą spalvą ir skonį.
Turi akytą ir porėtą žievelę dėl jame gyvenančių maistinių erkučių, kurios visiškai nekenksmingos žmogaus organizmui.
Laikyti ne aukštesnėje nei 8 °C temperatūroje.