Ožkų sūris mėlynojo pelėsio CAPRIZIOLA, brandintas 70 d.
44,75 €/kg
„Carozzi“ ožkų pieno sūris mėlynojo pelėsio CAPRIZIOLA, brandintas 70 dienų, yra intensyvaus skonio, sūrokas, galima pajusti lengvą kartumą. Turi rausvą žievelę, yra be akučių, tačiau matosi žalsvai mėlynos pelėsio „venos“. Ožkų pieno žemiškos natos puikiai suderintos su sūrio ryškiu skoniu.
Puikiai tinka įvairių užkandžių gamybai bei salotoms su graikiniais riešutais. Ypač skanu valgyti su duona ir šlakeliu medaus. Taip pat galite naudoti sriubų, makaronų patiekalų bei padažų gamybai.
Mėlynojo pelėsio sūris yra išgaunamas, kai gamybos metu susiformavus varškei į ją yra pridedama pelėsio Penicillium roqueforti. Sūriui besibrandinant jis yra badomas nerūdijančio plieno strypais, kad paskatintų deguonies pernešimą ir pelėsio formavimąsi.
Laikyti ne aukštesnėje nei 8 °C temperatūroje.