Karvių ir ožkų pieno mėlynojo pelėsio sūris VALDEON IGP, brandintas 60 d.
37,99 €/kg
„Valsana“ karvių ir ožkų pieno mėlynojo pelėsio sūris VALDEON IGP, brandintas bent 60 dienų, yra pusiau minkštas sūris su mėlynojo pelėsio „venomis“. Turi lipnią, netaisyklingo paviršiaus plutelę. Intensyvaus skonio, turi tiek sviestinių poskonių, tiek sūrumo bei aitrumo. Gaminamas Picos de Europa regione, brandinamas urvuose.
Rekomenduojame ragauti užtepus ant duonos, galite pasigaminti fondiu arba mėgautis su džiovintais bei šviežiais vaisiais.
Valdeon sūris – ispaniškas mėlynojo pelėsio sūris iš Leono, įvyniojamas į klevo ar kaštono lapus.
Mėlynojo pelėsio sūris yra išgaunamas, kai gamybos metu susiformavus varškei į ją yra pridedama pelėsio Penicillium roqueforti. Sūriui besibrandinant jis yra badomas nerūdijančio plieno strypais, kad paskatintų deguonies pernešimą ir pelėsio formavimąsi.
Turi IGP (Indicazione Geografica Protetta / Saugoma geografinė nuoroda) ženkliuką, kurį turintys produktai pasižymi išskirtine kilme: jų kokybė ar kitos savybės susijusios su konkrečia geografine vietove, kurioje turi vykti bent viena produkto gamybos stadija.
Laikyti ne aukštesnėje nei 8 °C temperatūroje.