25,23 €
100,92 €/l
„Giardini“ Modenos balzaminis actas IGP TRAVASI, brandintas 10 metų, yra tamsiai rudos spalvos su raudonais niuansais, malonios kreminės tekstūros, puikiai subalansuoto saldžiarūgščio skonio bei būdingo kvapo. Turi vaisinių natų. Pagamintas iš vynuogių misos ir vyno acto. Be konservantų, dažiklių ir tirštiklių.
Rūgštingumas: min. 6 %. Tankis (tirštumas 20 °C): min. 1.30. Parduodamas stikliniame buteliuke.
Puikiai tinka kaip pagardas salotoms, keptai mėsai bei žuviai, bulvėms, skanu įmaišyti į kiaušinienę, užpilti ant picos, taip pat ir ant desertų, tokių kaip ledai, sūrio pyragas, braškės ir kt.
Modenos balzaminis actas yra tamsus, koncentruotas, intensyvaus skonio actas, kilęs iš Modenos, Italijos. Gaminamas iš vynuogių misos: šviežiai sutrintų vynuogių sulčių su visomis odelėmis, sėklomis ir stiebais. Laikomas vertingiausia maistinio acto rūšimi, delikatesu ir yra vertinamas gurmanų.
„Giardini“ Modenos balzaminį actą gamina Modenos regione iš vietinių Trebbiano ir Lambrusco vynuogių rūšių. Visos gamybos stadijos vyksta pagal natūralų gamtos ciklą. Puikiai sunokusios, maloniai kvepiančios vynuogės renkamos vasaros karščiui palikus Po lygumą. Misa, gauta sutrynus vynuoges, verdama atviruose katiluose, aukštoje temperatūroje, tačiau nepasiekiant virimo stadijos. Verdama lėtai, daugiau nei 36 valandas, kol skysčio sumažėja perpus.
Misa tada labai ilgai brandinama medinėse statinėse, pagamintose iš: ąžuolo, kaštono, vyšnios, kadagio, uosio, šilkmedžio ar akacijos. Brandinimo metu keičiasi jos skonis, ji įgauna skirtingų medienos rūšių kvapo niuansų. Kartą per metus brandinimo metu actas yra perpilamas į skirtingos medienos statines. Taigi, kiek metų buvo brandintas actas, tiek kartų jis buvo perpilamas į skirtingas statines. Šio proceso tikslas yra išlaikyti pastovų acto tūrį kiekvienoje statinėje, nes brandinimo metu dalis acto išgaruoja.
Brandinimas vyksta specialiose “acto patalpose” (acetaie), kurias pasiekia temperatūrų šuoliai – tai turi įtakos galutinio produkto skoniui. Kuo ilgiau brandinamas balzaminis actas, tuo jis labiau tirštėja ir tampa intensyvesnio skonio.
Turi IGP (Indicazione Geografica Protetta / Saugoma geografinė nuoroda) ženkliuką, kurį turintys produktai pasižymi išskirtine kilme: jų kokybė ar kitos savybės susijusios su konkrečia geografine vietove, kurioje turi vykti bent viena produkto gamybos stadija.
Laikyti vėsioje, sausoje vietoje atokiau nuo tiesioginių saulės spindulių ir šilumos šaltinių.