Įsikelkite ASSORTI lojalumo kortelę į savo telefoną! Daugiau informacijos čia >

Prekės kodas: 1G1102009789
Modenos balzaminis actas IGP TRAVASI, brandintas 10 m.

Modenos balzaminis actas IGP TRAVASI, brandintas 10 m.

GIARDINI
(0 atsiliepimų)
250 ml

25,23 €

100,92 €/l

Aprašymas:

„Giardini“ Modenos balzaminis actas IGP TRAVASI, brandintas 10 metų, yra tamsiai rudos spalvos su raudonais niuansais, malonios kreminės tekstūros, puikiai subalansuoto saldžiarūgščio skonio bei būdingo kvapo. Turi vaisinių natų. Pagamintas iš vynuogių misos ir vyno acto. Be konservantų, dažiklių ir tirštiklių.

Rūgštingumas: min. 6 %. Tankis (tirštumas 20 °C): min. 1.30. Parduodamas stikliniame buteliuke.

Puikiai tinka kaip pagardas salotoms, keptai mėsai bei žuviai, bulvėms, skanu įmaišyti į kiaušinienę, užpilti ant picos, taip pat ir ant desertų, tokių kaip ledai, sūrio pyragas, braškės ir kt.

Modenos balzaminis actas yra tamsus, koncentruotas, intensyvaus skonio actas, kilęs iš Modenos, Italijos. Gaminamas iš vynuogių misos: šviežiai sutrintų vynuogių sulčių su visomis odelėmis, sėklomis ir stiebais. Laikomas vertingiausia maistinio acto rūšimi, delikatesu ir yra vertinamas gurmanų.

„Giardini“ Modenos balzaminį actą gamina Modenos regione iš vietinių Trebbiano ir Lambrusco vynuogių rūšių. Visos gamybos stadijos vyksta pagal natūralų gamtos ciklą. Puikiai sunokusios, maloniai kvepiančios vynuogės renkamos vasaros karščiui palikus Po lygumą. Misa, gauta sutrynus vynuoges, verdama atviruose katiluose, aukštoje temperatūroje, tačiau nepasiekiant virimo stadijos. Verdama lėtai, daugiau nei 36 valandas, kol skysčio sumažėja perpus.

Misa tada labai ilgai brandinama medinėse statinėse, pagamintose iš: ąžuolo, kaštono, vyšnios, kadagio, uosio, šilkmedžio ar akacijos. Brandinimo metu keičiasi jos skonis, ji įgauna skirtingų medienos rūšių kvapo niuansų. Kartą per metus brandinimo metu actas yra perpilamas į skirtingos medienos statines. Taigi, kiek metų buvo brandintas actas, tiek kartų jis buvo perpilamas į skirtingas statines. Šio proceso tikslas yra išlaikyti pastovų acto tūrį kiekvienoje statinėje, nes brandinimo metu dalis acto išgaruoja.

Brandinimas vyksta specialiose “acto patalpose” (acetaie), kurias pasiekia temperatūrų šuoliai  – tai turi įtakos galutinio produkto skoniui. Kuo ilgiau brandinamas balzaminis actas, tuo jis labiau tirštėja ir tampa intensyvesnio skonio.

Turi IGP (Indicazione Geografica Protetta / Saugoma geografinė nuoroda) ženkliuką, kurį turintys produktai pasižymi išskirtine kilme: jų kokybė ar kitos savybės susijusios su konkrečia geografine vietove, kurioje turi vykti bent viena produkto gamybos stadija.

Laikymo sąlygos:

Laikyti vėsioje, sausoje vietoje atokiau nuo tiesioginių saulės spindulių ir šilumos šaltinių.

Prekės kilmės šalis:
Italija

virta vynuogių misa, vyno actas. Sudėtyje yra sulfitų.

GIARDINI

„Giardini“ yra tikro, tradicinio Modenos balzaminio acto gamintojas, savo asortimente turintis ir balzaminio acto pagardų bei kremų. Pagrindinis acto ingredientas – virta Trebbiano ar Lambrusco rūšies vynuogių misa. Modenos balzaminis actas yra gaminamas tik Modenos regione Italijoje tradiciniais metodais.

Vynuogių misa yra verdama lėtai, net 36 valandas, kruopščiai kontroliuojant temperatūrą. Vėliau labai ilgai, 4–30 metų, brandinama vis perpilant ją į skirtingų medžių rūšių statines tam, kad įgautų kuo kompleksiškesnį ir išraiškingesnį skonį. Kuo ilgiau brandinamas balzaminis actas, tuo tirštesnis ir ryškesnio skonio jis būna.

Kiekvieno „Giardini“ produkto puošnus buteliukas atspindi balzaminio acto charakterį. Asortimente rasite tiek tradicinį Modenos balzaminį actą su saugoma kilmės vietos nuoroda, tiek balzaminio acto perlų, papuošiančių jūsų lėkštę, tiek acto kremų ir kt.

Vertinimai ir apžvalgos
(0 atsiliepimų)
Jei norite palikti komentarą, prisijunkite.

Receptai ir straipsniai

Acto rūšys ir kuris tas geriausias?
Acto kaina gali skirtis dešimt kartų. Nesusipratimas? Ne, tai tiesiog skirtingi produktai. Actu vadiname ir spirito actą, skirtą daržovių marinavimui, ir salotoms gardinti naudojamą obuolių ar vyno actą, ir gurme lentynų pažibą – ilgo brandinimo Tradicinį
Maisto žinovė: padažus nėra lengva išsirinkti tiems, kuriems rūpi, kas valgoma, tačiau saugių alternatyvų yra
Vasara gali būti vadinama ne tik šviežių salotų, kepsnių ir kito lauke valgomo maisto, bet ir padažų sezonu. Juos lietuviai mėgsta, vartoja gausiai ir skanina beveik viską. Nors padažai nėra ta produktų grupė, kuri galėtų būti vadinama sveika, maisto...
Visi straipsniai ir receptai
* Realios prekės išvaizda gali šiek tiek skirtis nuo esančios nuotraukoje. Prekės, kurias gausite, gali būti kitokioje pakuotėje bei kitokios išvaizdos ar formos. Informacija el. parduotuvės produkto aprašyme yra bendro pobūdžio, todėl gali šiek tiek skirtis nuo informacijos, nurodytos ant prekės pakuotės. Visada rekomenduojame perskaityti ir vadovautis informacija, esančia ant prekės pakuotės. Akcinių prekių kiekis yra ribotas.