59,91 €
599,10 €/l
Itin aukštos kokybės „Giardini“ Tradicinis Modenos balzaminis actas DOP AFFINATO, brandintas 15 metų, yra natūralus balzaminis actas. Tamsiai rudos spalvos, malonios kreminės tekstūros, tirštas, puikiai subalansuoto saldžiarūgščio skonio bei būdingo kvapo. Turi malonių vaisinių natų ir šiek tiek sūrumo. Be konservantų, dažiklių ir tirštiklių.
Rūgštingumas: min. 4,5 g / 100g. Tankis (tirštumas 20 °C): min. 1.30. Parduodamas stikliniame buteliuke, pavadinimu Giugiaro.
Puikiai tinka kaip pagardas tiek pagrindiniams patiekalams, tiek desertams. Rekomenduojama net suvartoti jo šaukštelį po valgio.
Tradicinis Modenos balzaminis actas yra gaminamas tik iš vynuogių misos, be jokių papildomų priedų. Brandinamas mažiausiai 12 metų.
Modenos balzaminis actas yra tamsus, koncentruotas, intensyvaus skonio actas, kilęs iš Modenos, Italijos. Gaminamas iš vynuogių misos: šviežiai sutrintų vynuogių sulčių su visomis odelėmis, sėklomis ir stiebais. Laikomas vertingiausia maistinio acto rūšimi, delikatesu ir yra vertinamas gurmanų.
„Giardini“ Modenos balzaminį actą gamina Modenos regione iš vietinių Trebbiano ir Lambrusco vynuogių rūšių. Visos gamybos stadijos vyksta pagal natūralų gamtos ciklą. Puikiai sunokusios, maloniai kvepiančios vynuogės renkamos vasaros karščiui palikus Po lygumą. Misa, gauta sutrynus vynuoges, verdama atviruose katiluose, aukštoje temperatūroje, tačiau nepasiekiant virimo stadijos. Verdama lėtai, daugiau nei 36 valandas, kol skysčio sumažėja perpus.
Misa tada labai ilgai brandinama medinėse statinėse, pagamintose iš: ąžuolo, kaštono, vyšnios, kadagio, uosio, šilkmedžio ar akacijos. Brandinimo metu keičiasi jos skonis, ji įgauna skirtingų medienos rūšių kvapo niuansų. Kartą per metus brandinimo metu actas yra perpilamas į skirtingos medienos statines. Taigi, kiek metų buvo brandintas actas, tiek kartų jis buvo perpilamas į skirtingas statines. Šio proceso tikslas yra išlaikyti pastovų acto tūrį kiekvienoje statinėje, nes brandinimo metu dalis acto išgaruoja.
Brandinimas vyksta specialiose “acto patalpose” (acetaie), atvirose statinėse, kurias pasiekia temperatūrų šuoliai – tai turi įtakos galutinio produkto skoniui. Kuo ilgiau brandinamas balzaminis actas, tuo jis labiau tirštėja ir tampa intensyvesnio skonio.
Turi DOP (Denominazione d'Origine Protetta / Saugoma kilmės vietos nuoroda) ženkliuką, kuris yra suteikiamas tokiems produktams, kurių kokybė ir savybės išskirtinai priklauso nuo jo kilmės vietos, geografinės aplinkos. Visos produkto gamybos stadijos yra atliekamos tam tikroje nustatytoje vietovėje.
Laikyti vėsioje, sausoje vietoje atokiau nuo tiesioginių saulės spindulių ir šilumos šaltinių.