Pristatymas tik Vilniuje
2,99 €
23,92 €/l
Neatsiejami nuo vasaros ir kitais metų laikais džiuginantys „Gildo Rachelli“ biodinaminiai (demeter) grietininiai valgomieji ledai STRACCIATELLA yra nuostabus desertas, pagamintas iš nenugriebto pasterizuoto šieno pieno ir juodojo šokolado gabaliukų. Pradžiugins pieniškus desertus ir šokoladą mėgstančius smaližius. Be glitimo.
„Gildo Rachelli“ gamina itališkus gelato ledus iš biodinaminių ar ekologiškų ingredientų.
Stracciatella yra itališki ledai, pagaminti iš pieno ir pagardinti smulkiomis šokolado drožlėmis. Pirmą kartą pagaminti 1961-aisiais Bergame, Šiaurės Italijoje. Įkvėpti stracciatella sriubos, gaminamos iš sultinio, kiaušinienės ir tarkuoto sūrio, išvaizdos.
Šieno pienas yra gaunamas iš karvių, kurios maitinasi tik šienu ir žole.
Šaldytų desertų atsiradimo istorija miglota, tačiau persų rašytiniuose šaltiniuose deklaruojama, kad jų tauta gamino į ledus panašius desertus jau net 550-aisiais metais prieš mūsų erą. „Ledų namuose“ ir „ledų baseinuose“ jie gamindavo sorbetus ir į šerbetus panašius desertus, vadinamus faloodeh. I amžiuje romėnai saldžius desertus pagardindavo sniegu, o Tangų dinastijos, valdžiusios Kiniją 618–907-aisiais, rašytiniai šaltiniai pasakoja apie šaldytus desertus, pagamintus iš kamparo, miltų ir buivolių pieno. Europoje ledai pradėti gaminti tik XVI amžiuje.
Laikyti -18 °C temperatūroje. Atitirpinus pakartotinai neužšaldyti.