Avių ir ožkų sūris FETA PDO, brandintas medžio statinėse 60 d.
39,55 €/kg
„Kissas“ pasterizuoto avių ir ožkų pieno sūris FETA DOP, brandintas 60 dienų, yra gaminamas Graikijoje laikantis senų tradicijų. Lėtas brandinimas ąžuolinėse statinėse užtikrina deguonies judėjimą į sūrį ir tai padeda formuotis išskirtinėms organoleptinėms savybėms. Tai pieniško skonio, kiek aitrus ir sūrus baltas minkštas sūris. Rekomenduojame įmaišyti į sriubas, daržovių salotas, makaronus, naudoti gaminant sūrias tartaletes, užbarstyti ant keptos mėsos. Skanu patiekti ir tiesiog aplietą alyvuogių aliejuje kartu su alyvuogėmis, paprikomis bei krekeriais. Riebumas 43 %.
Turi PDO (Protected Denomination of Origin / Saugoma kilmės vietos nuoroda) ženkliuką, suteikiamą tik tokiems produktams, kurių kokybė ir savybės išskirtinai priklauso nuo jo kilmės vietos, o pavadinime yra geografinę kilmę žymintis vietovardis. Visos produkto gamybos stadijos (nuo žaliavų gamybos iki perdirbimo) turi būti atliekamos toje vietovėje.
Gamybos procesas. Į pieną yra pridedama startinių kultūrų (fermentų), tada jis kaitinamas iki 35 °C temperatūros. Jam įkaitus yra įpilama šliužo fermento, tada formuojasi varškė. Vėliau varškė yra susmulkinama ir patalpinama į medžiaginį audinį, kad pieno išrūgos galėtų nutekėti. Po kelių valandų varškė yra supjaustoma ir sūdoma sausai. Tada kelias dienas ji yra paliekama ąžuolinėse statinėse, kad įsigertų druska. Tada varškė yra panardinama į sūrymą. Galiausiai sūris paliekamas brandintis 60 dienų toje pačioje ąžuolinėje statinėje.
Laikyti ne aukštesnėje nei 8 °C temperatūroje.