Avių ir ožkų sūris FETA PDO, brandintas medžio statinėse 60 d.

Avių ir ožkų sūris FETA PDO, brandintas medžio statinėse 60 d.

KISSAS
(0 atsiliepimų)

39,55 €/kg

Aprašymas:

„Kissas“ pasterizuoto avių ir ožkų pieno sūris FETA DOP, brandintas 60 dienų, yra gaminamas Graikijoje laikantis senų tradicijų. Lėtas brandinimas ąžuolinėse statinėse užtikrina deguonies judėjimą į sūrį ir tai padeda formuotis išskirtinėms organoleptinėms savybėms. Tai pieniško skonio, kiek aitrus ir sūrus baltas minkštas sūris. Rekomenduojame įmaišyti į sriubas, daržovių salotas, makaronus, naudoti gaminant sūrias tartaletes, užbarstyti ant keptos mėsos. Skanu patiekti ir tiesiog aplietą alyvuogių aliejuje kartu su alyvuogėmis, paprikomis bei krekeriais. Riebumas 43 %.

Turi PDO (Protected Denomination of Origin / Saugoma kilmės vietos nuoroda) ženkliuką, suteikiamą tik tokiems produktams, kurių kokybė ir savybės išskirtinai priklauso nuo jo kilmės vietos, o pavadinime yra geografinę kilmę žymintis vietovardis. Visos produkto gamybos stadijos (nuo žaliavų gamybos iki perdirbimo) turi būti atliekamos toje vietovėje.

Gamybos procesas. Į pieną yra pridedama startinių kultūrų (fermentų), tada jis kaitinamas iki 35 °C temperatūros. Jam įkaitus yra įpilama šliužo fermento, tada formuojasi varškė. Vėliau varškė yra susmulkinama ir patalpinama į medžiaginį audinį, kad pieno išrūgos galėtų nutekėti. Po kelių valandų varškė yra supjaustoma ir sūdoma sausai. Tada kelias dienas ji yra paliekama ąžuolinėse statinėse, kad įsigertų druska. Tada varškė yra panardinama į sūrymą. Galiausiai sūris paliekamas brandintis 60 dienų toje pačioje ąžuolinėje statinėje.

Laikymo sąlygos:

Laikyti ne aukštesnėje nei 8 °C temperatūroje.

Prekės kilmės šalis:
Graikija

pasterizuotas avių PIENAS 85 %, pasterizuotas ožkų PIENAS 15 %, druska, šliužo fermentas (rennet), bakterinės kultūros.

KISSAS
Vertinimai ir apžvalgos
(0 atsiliepimų)
Jei norite palikti komentarą, prisijunkite.

Receptai ir straipsniai

Raudonoji šakšuka su ankštinėmis daržovėmis
Izraelietiška kiaušinienė – šakšuka, Jūsų savaitgalio vėlyvųjų pusryčių stalui! Pomidorai, kiaušiniai, ankštinės daržovės ir aromatingi prieskoniai, kurie sukuria nepamirštamą skonį.
Cukinijų salotos
Šios cukinijų salotos – šventė akims ir skonio receptoriams! Žalios cukinijų juostelės susisuka aplink traškius duonos skrebučius. Fetos sūris suteikia lengvo sūrumo, o padažas su Dižono garstyčiomis pripildo ryškaus skonio
Trys vieno kąsnio užkandžiai Velykų stalui
Šventiniu laikotarpiu nesinori ilgai vargti virtuvėje. Todėl siūlome išbandyti šiuos ypač dailiai atrodančius, labai gardžius ir lengvai pagaminamus vieno kąsnio užkandžius. Ingredientų prireiks visai nedaug, o svečius bei šeimos narius tikrai pavyks nust
Burokėlių ir figų salotos
Gaivūs špinatai ir burokėlių griežinėliai puikiai dera su saldžiu balzamiko kremu ir sezoninėmis figomis. Patiekalą užbaigia trupinėlis moliūgų sėklų ir pasterizuoto avių ir ožkų pieno feta sūris, brandintas du mėnesius ąžuolinėje statinėje. Lengvai pagam
Visi straipsniai ir receptai
* Realios prekės išvaizda gali šiek tiek skirtis nuo esančios nuotraukoje. Prekės, kurias gausite, gali būti kitokioje pakuotėje bei kitokios išvaizdos ar formos. Informacija el. parduotuvės produkto aprašyme yra bendro pobūdžio, todėl gali šiek tiek skirtis nuo informacijos, nurodytos ant prekės pakuotės. Visada rekomenduojame perskaityti ir vadovautis informacija, esančia ant prekės pakuotės. Akcinių prekių kiekis yra ribotas.