7,33 €
11,28 €/kg
„Cilento“ pasterizuoto buivolių pieno sūrio rutuliukai MOZZARELLA DI BUFALA CAMPANA DOP yra apvalūs, balti, minkšti mocarelos kamuoliukai. Tai lengvo pieniško, vos salstelėjusio skonio itališkas sūris, gaminamas pasta filata būdu. Riebumas 52 % s. m.
Šie sūrio rutuliukai yra gaminami iš buivolių pieno su saugoma kilmės vietos nuoroda. Buivolės ganosi laisvai, todėl duoda skanų, kokybišką pieną, kuris yra kiek tirštesnės tekstūros nei kitų gyvulių ir puikiai tinka pieno produktų gamybai.
Dažniausiai naudojamas gaminti picoms, makaronams, salotoms, ypač Kaprio, tačiau panaudoti galite labai plačiai, pavyzdžiui, įdėti į sumuštinius, arančinus, ruošti sūrio lazdeles ir kitus patiekalus.
Turi DOP (Denominazione d'Origine Protetta / Saugoma kilmės vietos nuoroda) ženkliuką, suteikiamą tik tokiems produktams, kurių kokybė ir savybės išskirtinai priklauso nuo jo kilmės vietos, o pavadinime yra geografinę kilmę žymintis vietovardis. Visos produkto gamybos stadijos (nuo žaliavų gamybos iki perdirbimo) turi būti atliekamos toje vietovėje. Šis sūris yra gaminamas Kampanijoje, Lacijoje, Apulijoje bei Molizėje.
Buivolių pieno mocarela yra gaminama iš itališkos Viduržemio jūros buivolės pieno. Į talpas, kuriose prieš tai buvo gaminta mocarela ir kuriose yra likusių termofilinių bakterijų, yra pridedama startinių pienarūgščių bakterijų kultūrų. Vėliau įdedama šliužo fermento. Kai susidaro varškė, ji yra supjaustoma gabaliukais. Tada ją kaitina, kad išrūgos atsiskirtų nuo varškės. Kai išrūgos nuteka, varškė yra perkeliama į specialią talpą, kurioje susiformuoja vientisa masė. Tada yra vykdomas pasta filata procesas, kai sūrininkas minko sūrį lyg duoną, kol susidaro minkšta, blizganti masė. Iš jos jis atplėšia gabaliuką ir formuoja mocarelą.
Grynasis svoris be skysčio – 300 g. Bruto svoris – 600 g.
Laikyti 0–4°C temperatūroje.