14,45 €
57,80 €/l
Ekologiškas „Centumbrie“ extra virgin alyvuogių aliejus CENTOLEUM yra švelnaus skonio aliejų mišinys, pagamintas iš Frantoio, Moraiolo, Leccino ir Dolce Agogia alyvuogių rūšių. Tai šalto pirmo spaudimo alyvuogių aliejus, puikiai derantis prie bet kokio patiekalo, kadangi yra pagamintas iš labiau sunokusių alyvuogių. Neišbalansuoja maisto skonio, tačiau suteikia jam malonaus subtilumo.
Skoninės savybės. Delikataus skonio, jaučiamos laukinės žolelės, erškėčių bei artišokų natos su šiek tiek graikinių riešutų poskonio.
Gamybos ypatumai. Mechaninis šaltas spaudimas užtikrina aukštą aliejaus kokybę bei visų vertingų maistinių medžiagų išsaugojimą. Naujos kartos malūnas leidžia gamybai sunaudoti kuo mažiau vandens ir taip prisidėti prie aplinkos apsaugos. Siekiant išsaugoti aliejaus organoleptines savybes jis yra išpilstomas atidžiai stebint temperatūrą.
Parduodamas tamsiuose buteliuose, kad jo nepaveiktų šviesa.
Aliejus spaudžiamas kuo greičiau surinkus alyvuoges, bet ne vėliau kaip per 24 valandas.
- Rūgštingumas: 0.24 % (maks. norma 0.8 %, labai geram aliejui – maks. 0.3 %).
- Polifenolių kiekis: 636 mg/kg (laikoma, kad aliejus turi daug polifenolių, jei jų koncentracija ne mažesnė nei 250 mg/L).
- Peroksidų: 3.9 meq/kg (maks. leistinas 20 meq/kg).
- Spaudžiamas 20–26 °C temperatūroje (kad aliejus galėtų vadintis šalto spaudimo, temperatūra ekstrakcijos metu turi neviršyti 27 °C).
Gardinkite juo patiekalus, ragaukite vieną, naudokite gamindami salotas, žuvį, sriubas, mėsos tartarus, lengvus užkandžius.
Alyvuogių aliejuje esantys polifenoliai yra ypač naudingi žmogaus organizmui. Jie padeda apsaugoti kraujo lipidus nuo oksidacinės pažaidos. Teigiamas poveikis pasireiškia per parą suvartojant 20 g alyvuogių aliejaus.
Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje, atokiau nuo tiesioginių saulės spindulių.