Įsikelkite ASSORTI lojalumo kortelę į savo telefoną! Daugiau informacijos čia >

Ekologiškas
Alyvuogių aliejus extra virgin CENTOLEUM, ekologiškas

Alyvuogių aliejus extra virgin CENTOLEUM, ekologiškas

CENTUMBRIE
(0 atsiliepimų)
250 ml

14,45 €

57,80 €/l

Aprašymas:

Ekologiškas „Centumbrie“ extra virgin alyvuogių aliejus CENTOLEUM yra švelnaus skonio aliejų mišinys, pagamintas iš Frantoio, Moraiolo, Leccino ir Dolce Agogia alyvuogių rūšių. Tai šalto pirmo spaudimo alyvuogių aliejus, puikiai derantis prie bet kokio patiekalo, kadangi yra pagamintas iš labiau sunokusių alyvuogių. Neišbalansuoja maisto skonio, tačiau suteikia jam malonaus subtilumo.

Skoninės savybės. Delikataus skonio, jaučiamos laukinės žolelės, erškėčių bei artišokų natos su šiek tiek graikinių riešutų poskonio.

Gamybos ypatumai. Mechaninis šaltas spaudimas užtikrina aukštą aliejaus kokybę bei visų vertingų maistinių medžiagų išsaugojimą. Naujos kartos malūnas leidžia gamybai sunaudoti kuo mažiau vandens ir taip prisidėti prie aplinkos apsaugos. Siekiant išsaugoti aliejaus organoleptines savybes jis yra išpilstomas atidžiai stebint temperatūrą.

Parduodamas tamsiuose buteliuose, kad jo nepaveiktų šviesa.

Aliejus spaudžiamas kuo greičiau surinkus alyvuoges, bet ne vėliau kaip per 24 valandas.

  • Rūgštingumas: 0.24 % (maks. norma 0.8 %, labai geram aliejui – maks. 0.3 %).
  • Polifenolių kiekis: 636 mg/kg (laikoma, kad aliejus turi daug polifenolių, jei jų koncentracija ne mažesnė nei 250 mg/L).
  • Peroksidų: 3.9 meq/kg (maks. leistinas 20 meq/kg).
  • Spaudžiamas 20–26 °C temperatūroje (kad aliejus galėtų vadintis šalto spaudimo, temperatūra ekstrakcijos metu turi neviršyti 27 °C).

Gardinkite juo patiekalus, ragaukite vieną, naudokite gamindami salotas, žuvį, sriubas, mėsos tartarus, lengvus užkandžius.

Alyvuogių aliejuje esantys polifenoliai yra ypač naudingi žmogaus organizmui. Jie padeda apsaugoti kraujo lipidus nuo oksidacinės pažaidos. Teigiamas poveikis pasireiškia per parą suvartojant 20 g alyvuogių aliejaus.

Laikymo sąlygos:

Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje, atokiau nuo tiesioginių saulės spindulių.

Prekės kilmės šalis:
Italija

alyvuogių aliejus iš Frantoio, Moraiolo, Leccino ir Dolce Agogia alyvuogių rūšių.

CENTUMBRIE

„Centumbrie“ įkūrė dvi Italijos Umbrijos regiono šeimos, kurios siekė panaudoti šio regiono gėrybes tam, kad sukurtų aukščiausios kokybės produktus: alyvuogių aliejų, miltus, sausainius bei kitus sūrius užkandžius. Ekologiškus aukštos kokybės extra virgin alyvuogių aliejus spaudžiamas inovatyvioje spaudykloje.

„Centumbrie“ – etiška, socialiai atsakinga įmonė, kurios vertybės yra autentiškumas, tvarumas ir ekologija. Įmonė tiki, kad šiandienos inovacijos ateityje taps tradicija. Jos patalpos aprūpinamos energija iš atsinaujinančių išteklių, kiekviename alyvuogių aliejaus gamybos etape stengiamasi sunaudoti kuo mažiau vandens, kauliukai, kurie lieka po aliejaus gamybos, naudojami gamybinių patalpų šildymui, alyvuogių išspaudos naudojamos elektros gamybai, daržovės, grūdai ir alyvuogės auginami be jokių chemikalų, kai įmanoma, įmonė atsisako plastiko naudojimo. „Centumbrie“ lygiai taip pat rūpinasi gamta, kaip savo produktų kokybe.

Vertinimai ir apžvalgos
(0 atsiliepimų)
Jei norite palikti komentarą, prisijunkite.

Receptai ir straipsniai

Sumuštinukai su rikota, kriaušėmis ir burokėliais
Gardaus skonio sumuštinukai, kurie nepaliks abejingų. Traškų prancūzišką batoną (bagetę) apjungia, lyg vienas kitam sutverti ingredientai: minkšta rikota, kriaušės, prosciutto kumpis ir karamelizuotų burokėlių natos.
Spalvingos salotos su halumi sūriu
Išbandykite šias gaivias, gardžias ir spalvingas salotas su grilio sūrių karaliumi – halumi. Gardu, greitai paruošiama, tiesiog neįmanoma atsispirti!
Pavasarinės salotos su daigais ir bolivine balanda
Artėjant šiltesniems orams, norime į jūsų virtuvę įnešti gaivesnio ir lengvesnio maisto. Mūsų pasiūlymas – pavasarinės salotos su daigais ir bolivine balanda. Salotos yra itin sočios, tačiau neapsunkinančios organizmo. Ko daugiau reikia pavasariui!
Kaip išsirinkti alyvuogių aliejų ASSORTI?
Renkatės alyvuogių aliejų? Pasirinkimas labiausiai priklauso nuo to, kam jį naudosite. Taip pat nuo jūsų skonio.
Traškūs jūros lydekų kepsneliai su spanguolių salotomis
Šventiniai traškūs jūros lydekos kepsneliai, apvolioti ne tik džiūvėsėliuose kaip įprastai, bet kartu ir smulkintų kepintų migdolų, parmezano sūrio bei petražolių mišinyje. Kepti orkaitėje – mažiau riebalų. Patiekti rekomenduojame su gaiviomis žaliomis sa
Burokėlių ir figų salotos
Gaivūs špinatai ir burokėlių griežinėliai puikiai dera su saldžiu balzamiko kremu ir sezoninėmis figomis. Patiekalą užbaigia trupinėlis moliūgų sėklų ir pasterizuoto avių ir ožkų pieno feta sūris, brandintas du mėnesius ąžuolinėje statinėje. Lengvai pagam
Veganiškas Poke Bowl su falafeliais
Sausis – veganiškos mitybos mėnuo! Atraskite naujus skonius ir išbandykite veganišką Poke Bowl, kuriame pagrindinį vaidmenį atlieką falafeliai, o juos apsupa gausybė įvairiausių šviežių ir fermentuotų daržovių, basmati ryžiai ir viską...
Kaip išsirinkti daug polifenolių turintį alyvuogių aliejų?
Besirūpinantiems sveikesne mityba verta kasdien gausiau naudoti alyvuogių aliejų. Maisto žinovė ir ASSORTI asortimento vadovė Guoda Azguridienė teigia, kad alyvuogių aliejus yra ypač naudingas sveikatai, odai, atskleidžia neįtikėtinus kiekvieno patieka...
Lazanija pagal tinklaraštininkę Running Vita
Nebūtina vykti į Italiją, kad pasimėgauti gera lazanija. Švieži kiaušininiai lakštai, smulkinta jautiena, ekologiški lupti pomidorai ir Bešamelio padažas – burnoje tirpstanti lazanija pagal tinklaraštininkę Running Vita. Kepkite krosnyje arba orkaitėje...
Trys vasaros patiekalai, kuriuose alyvuogių aliejus atlieka svarbų vaidmenį
Nuo klasikinio itališko skonio iki tradicinių lietuviškų šaltibarščių su bulvėmis bei lengvesnių mišrainių. Sužinokite, kaip tinkamai panaudoti alyvuogių aliejų, kad jūsų vasaros valgiai būtų ne tik sveiki, bet ir ypatingai skanūs...
Maisto žinovė: padažus nėra lengva išsirinkti tiems, kuriems rūpi, kas valgoma, tačiau saugių alternatyvų yra
Vasara gali būti vadinama ne tik šviežių salotų, kepsnių ir kito lauke valgomo maisto, bet ir padažų sezonu. Juos lietuviai mėgsta, vartoja gausiai ir skanina beveik viską. Nors padažai nėra ta produktų grupė, kuri galėtų būti vadinama sveika, maisto...
Moliūgų sriuba su MAGIC BROTH jautienos sultiniu
Kviečiame pasigaminti rudenišką šilumą - moliūgų sriubą, kuriai teigiamo išskirtinumo suteikia papildomos maistinės medžiagos iš kolageno, esančio MAGIC BROTH sultinyje. Puikiai tiks tiek lengviems pietums, tiek vakarienei su šeima!
Visi straipsniai ir receptai
* Realios prekės išvaizda gali šiek tiek skirtis nuo esančios nuotraukoje. Prekės, kurias gausite, gali būti kitokioje pakuotėje bei kitokios išvaizdos ar formos. Informacija el. parduotuvės produkto aprašyme yra bendro pobūdžio, todėl gali šiek tiek skirtis nuo informacijos, nurodytos ant prekės pakuotės. Visada rekomenduojame perskaityti ir vadovautis informacija, esančia ant prekės pakuotės. Akcinių prekių kiekis yra ribotas.