Įsikelkite ASSORTI lojalumo kortelę į savo telefoną! Daugiau informacijos čia >

Ekologiškas
Alyvuogių aliejus extra virgin UMBRIA COLLI DEL TRASIMENO D.O.P, ekologiškas

Alyvuogių aliejus extra virgin UMBRIA COLLI DEL TRASIMENO D.O.P, ekologiškas

CENTUMBRIE
(0 atsiliepimų)
750 ml

38,95 €

51,93 €/l

Aprašymas:

Aukščiausios kategorijos, ekologiškas „Centumbrie“ extra virgin alyvuogių aliejus UMBRIA COLLI DEL TRASIMENO D.O.P. yra išraiškingo skonio Frantoio, Moraiolo, Leccino ir Dolce Agogia alyvuogių rūšių derinys. Tai šalto pirmo spaudimo alyvuogių aliejus iš geriausio sezono derliaus.

Organoleptinės savybės. Gilus, kompleksiškas bei elegantiškas, maloniai kvepiantis žolelėmis, riešutais, kiaulpienėmis bei artišokais. Itin turtingo extra virgin alyvuogių aliejams būdingo migdolų skonio, turi nedaug kartumo ir aitrumo.

Gamybos ypatumai. Mechaninis šaltas spaudimas užtikrina aukštą aliejaus kokybę bei visų vertingų maistinių medžiagų išsaugojimą. Naujos kartos malūnas leidžia gamybai sunaudoti kuo mažiau vandens ir taip prisidėti prie aplinkos apsaugos. Siekiant išsaugoti aliejaus organoleptines savybes jis yra išpilstomas atidžiai stebint temperatūrą.

Parduodamas tamsiuose buteliuose, kad jo nepaveiktų šviesa.

Aliejus spaudžiamas kuo greičiau surinkus alyvuoges, bet ne vėliau kaip per 24 valandas.

  • Rūgštingumas: 0.26 % (maks. norma 0.8 %, labai geram aliejui – maks. 0.3 %).
  • Polifenolių kiekis: 568 mg/kg (laikoma, kad aliejus turi daug polifenolių, jei jų koncentracija ne mažesnė nei 250 mg/L).
  • Peroksidų: 4,3 meq/kg (maks. leistinas 20 meq/kg).
  • Spaudžiamas 20–26 °C temperatūroje (kad aliejus galėtų vadintis šalto spaudimo, temperatūra ekstrakcijos metu turi neviršyti 27 °C).

Norėdami pajusti kiekvieną skonių niuansą paragaukite vieno. Puikiai tinka patiekalų gardinimui. Naudokite gamindami itališkus skrebučius, sriubas, troškinius, raudonos mėsos patiekalus bei daržovių salotas.

D.O.P. (Denominazione di Origine Protetta / Saugoma kilmės vietos nuoroda) ženkliukas rodo, kad alyvuogių aliejaus sudėtis bei gamybos būdas atitinka Trazimeno ežero apylinkėse gaminamų alyvuogių aliejų tradicijas.

Alyvuogių aliejuje esantys polifenoliai yra ypač naudingi žmogaus organizmui. Jie padeda apsaugoti kraujo lipidus nuo oksidacinės pažaidos. Teigiamas poveikis pasireiškia per parą suvartojant 20 g alyvuogių aliejaus.

Laikymo sąlygos:

Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje, atokiau nuo tiesioginių saulės spindulių.

Prekės kilmės šalis:
Italija

alyvuogių aliejus iš Frantoio, Moraiolo, Leccino ir Dolce Agogia alyvuogių rūšių.

CENTUMBRIE

„Centumbrie“ įkūrė dvi Italijos Umbrijos regiono šeimos, kurios siekė panaudoti šio regiono gėrybes tam, kad sukurtų aukščiausios kokybės produktus: alyvuogių aliejų, miltus, sausainius bei kitus sūrius užkandžius. Ekologiškus aukštos kokybės extra virgin alyvuogių aliejus spaudžiamas inovatyvioje spaudykloje.

„Centumbrie“ – etiška, socialiai atsakinga įmonė, kurios vertybės yra autentiškumas, tvarumas ir ekologija. Įmonė tiki, kad šiandienos inovacijos ateityje taps tradicija. Jos patalpos aprūpinamos energija iš atsinaujinančių išteklių, kiekviename alyvuogių aliejaus gamybos etape stengiamasi sunaudoti kuo mažiau vandens, kauliukai, kurie lieka po aliejaus gamybos, naudojami gamybinių patalpų šildymui, alyvuogių išspaudos naudojamos elektros gamybai, daržovės, grūdai ir alyvuogės auginami be jokių chemikalų, kai įmanoma, įmonė atsisako plastiko naudojimo. „Centumbrie“ lygiai taip pat rūpinasi gamta, kaip savo produktų kokybe.

Vertinimai ir apžvalgos
(0 atsiliepimų)
Jei norite palikti komentarą, prisijunkite.

Receptai ir straipsniai

Trys vieno kąsnio užkandžiai Velykų stalui
Šventiniu laikotarpiu nesinori ilgai vargti virtuvėje. Todėl siūlome išbandyti šiuos ypač dailiai atrodančius, labai gardžius ir lengvai pagaminamus vieno kąsnio užkandžius. Ingredientų prireiks visai nedaug, o svečius bei šeimos narius tikrai pavyks nust
Kaip išsirinkti alyvuogių aliejų ASSORTI?
Renkatės alyvuogių aliejų? Pasirinkimas labiausiai priklauso nuo to, kam jį naudosite. Taip pat nuo jūsų skonio.
Burokėlių ir figų salotos
Gaivūs špinatai ir burokėlių griežinėliai puikiai dera su saldžiu balzamiko kremu ir sezoninėmis figomis. Patiekalą užbaigia trupinėlis moliūgų sėklų ir pasterizuoto avių ir ožkų pieno feta sūris, brandintas du mėnesius ąžuolinėje statinėje. Lengvai pagam
Trys vasaros patiekalai, kuriuose alyvuogių aliejus atlieka svarbų vaidmenį
Nuo klasikinio itališko skonio iki tradicinių lietuviškų šaltibarščių su bulvėmis bei lengvesnių mišrainių. Sužinokite, kaip tinkamai panaudoti alyvuogių aliejų, kad jūsų vasaros valgiai būtų ne tik sveiki, bet ir ypatingai skanūs...
Maisto žinovė: padažus nėra lengva išsirinkti tiems, kuriems rūpi, kas valgoma, tačiau saugių alternatyvų yra
Vasara gali būti vadinama ne tik šviežių salotų, kepsnių ir kito lauke valgomo maisto, bet ir padažų sezonu. Juos lietuviai mėgsta, vartoja gausiai ir skanina beveik viską. Nors padažai nėra ta produktų grupė, kuri galėtų būti vadinama sveika, maisto...
Visi straipsniai ir receptai
* Realios prekės išvaizda gali šiek tiek skirtis nuo esančios nuotraukoje. Prekės, kurias gausite, gali būti kitokioje pakuotėje bei kitokios išvaizdos ar formos. Informacija el. parduotuvės produkto aprašyme yra bendro pobūdžio, todėl gali šiek tiek skirtis nuo informacijos, nurodytos ant prekės pakuotės. Visada rekomenduojame perskaityti ir vadovautis informacija, esančia ant prekės pakuotės. Akcinių prekių kiekis yra ribotas.