Vytintas kiaulienos kumpis SERRANO GRAN RESERVA
32,87 €/kg
„Don Gastronom“ vytintas kiaulienos kumpis be kaulo SERRANO RESERVA, brandintas 24 mėnesius, yra pagamintas iš Duroc kiaulių veislės. Malonaus aromato ir tekstūros, subtilaus, lengvai sūraus skonio. Gaminamas Baños de Río Tobía miestelyje, Ispanijoje.
Kokybišką ir išraiškingą serano kumpį iš pradžių geriausia ragauti vieną – ispanijoje jis yra nepamainomas tapa (užkandis prieš pagrindinį patiekalą). Šalia labai tinka duona, vaisiai ir sūris. Tačiau taip pat šis kumpis gali būti puikus panini ar bocadillo ingredientas, trintos pomidorų sriubos ar kiaušinienės pagardas, smulkiais gabalėliais supjaustytas puikiai dera su šparaginėmis pupelėmis, žirniais ir artišokais.
Serrano – išvertus iš ispanų kalbos reiškia „kilęs iš kalnuotos vietovės ar kalnų grandinės“. Būtent tokiose vietovėse dar prieš Kristų senovės Keltų civilizacija pradėjo sūdyti kiaulieną ir vytinti ją kalnuose. Tuo metu tai buvo daroma naudojant Iberico kiaulės mėsą ir šie kumpiai iki pat 19 amžiaus buvo vadinami Iberico kumpiais. Tai buvo prabangos prekė, tačiau išplitus naujoms naminėms kiaulėms ir pradėjus iš jų gaminti kumpius, vadinamus Serrano, šio produkto populiarumas tiek Ispanijoje, tiek visame pasaulyje staigiai pakilo. Serano kumpis yra tikras Ispanijos lobis. Ši kokybiška kiauliena yra išsūdoma su jūros druska ir vytinama 8–12 mėnesių arba ilgiau.
Pastaba: pasirinkus paslaugą „Pjaustyti“, gaminį supjaustome plonais griežinėliais. Jei pageidaujate, kad gaminys būtų nesupjaustytas, prie pjaustymo būdų pasirinkite „Nepjaustyti“.
Laikyti 0–6 °C temperatūroje.