Varškės sūris, 13 % rieb., ekologiškas
19,65 €/kg
„Dobilas“ ekologiškas lietuviškas varškės sūris yra baltas, trapus sūris, pasižymintis maloniu rūgštumu. Nebrandintas, tik susidarius varškei sūris iškart yra patalpinamas į sūrmaišį ir slegiamas. Skirtingai nei kitų sūrių, jo gamybai nereikia šliužo fermento. Dažniausiai naudojamas sumuštiniams, salotoms, pyragams, taip pat valgomas ir su medumi. Turi sau būdingą suapvalėjusio trikampio formą.
Teigiama, kad pirmosios jį pradėjo gaminti Vakarų slavų tautos. Lietuviškuose šaltiniuose minimas nuo XVI a.
PGI (Protected geographical indication / Saugoma geografinė nuoroda) ženkliukas rodo, kad bent viena produkto gamybos stadija vyksta Žemaitijos regione Lietuvoje pagal senas tradicijas.
Laikyti 0–6 °C temperatūroje.