Pristatymas tik Vilniuje
4,99 €
9,98 €/l
„Ayuko“ ledai MATCHA yra nuostabus gaivus desertas, kurį ragaujant skleidžiasi labai daug skonių – nuo lengvo saldumo iki vos jaučiamo mačiai būdingo kartumo. Pagaminti su matcha arbata.
Matcha (mačia) gaminama iš to paties augalo kaip ir visos kitos arbatos – kininio arbatkrūmio Camelia sinensis. Tačiau jos auginimas ir apdorojimas labai skiriasi nuo kitų arbatų rūšių. 3–4 savaitės prieš derliaus nuėmimą arbatmedžių krūmai apklojami tamsia danga, kad jų nepasiektų tiesioginiai saulės spinduliai. Augdami šešėlyje augalai intensyviai gamina chlorofilą, L-teaniną, todėl mačia įgauna ryškią žalią spalvą ir umamio skonį. Nuskinti arbatos lapeliai iš karto apdorojami. Pirmiausia garais sustabdoma oksidacija – tai leidžia išsaugoti lapelių spalvą ir naudingąsias maistines medžiagas. Tada lapeliai džiovinami, o vėliau praleidžiami per specialią įrangą, kuri pašalina visus lapo stiebelius ir gysleles. Galiausiai lapeliai akmeninėmis girnomis sumalami į labai smulkius miltelius, iš kurių gaminama arbata, tačiau iš jų galima pasigaminti ne tik gardų gėrimą, bet ir naudoti gaminant įvairius kitus patiekalus.
-18 °C temperatūroje.