2,37 €
9,48 €/kg
„Vivaldi“ sūris RICOTTA yra minkštas, baltas, drėgnas sūris be žievelės. Lengvo, švelnaus, pieną primenančio skonio ir kvapo. Galima ragauti ir vieną, tačiau dažniausiai naudojamas įvairių patiekalų gamybai. Desertai, kuriuose dažnai naudojama rikota, yra sūrio ar pastiera pyragas, kanoliai. Rikotą galima sutrinti ir sumaišyti su cinamonu, uogomis bei tarkuotu šokoladu ir taip pat patiekti kaip desertą. Rekomenduojame naudoti gaminant perlenktąją picą, raviolius, lazanijas, manicotti makaronus ir kitus patiekalus.
Rikota yra gaminama iš pieno išrūgų, išsiskyrusių kito sūrio gamybos metu. Išrūgos yra kaitinamos iki 85–94 °C temperatūros. Susidariusi masė yra atskiriama nuo skysčio ir tada yra koaguliuojami pieno baltymai. Teoriškai rikotos net negalima pavadinti sūriu, kadangi įprasto sūrio gamybos metu išrūgos yra atskiriamos nuo susiformavusios varškės ir daugiau nebenaudojamos. Ricotta itališkai reiškia „dar kartą išvirtas“. Ir iš tiesų, pieno baltymai gaminant rikotą yra kaitinami antrą kartą. Įprastai šis sūris nėra brandinamas.
Laikyti ne aukštesnėje nei 8 °C temperatūroje.