Įsikelkite ASSORTI lojalumo kortelę į savo telefoną! Daugiau informacijos čia >

Sūris GRUYERE MILD AOP, brandintas 6 mėn., ekologiškas

Sūris GRUYERE MILD AOP, brandintas 6 mėn., ekologiškas

MARGOT
(0 atsiliepimų)
200 g

8,94 €

44,70 €/kg

Aprašymas:

„Margot“ nepasterizuoto karvių pieno šveicariškas ekologiškas sūris GRUYERE MILD AOP, brandintas 6 mėnesius, yra pieniško skonio, kreminis, turi sviesto bei karamelės poskonių. Tai dramblio kaulo spalvos, malonios tekstūros sūris, kuris dažniausiai būna be skylučių. Turi kietesnę natūraliai susidariusią plutelę. Vos drėgnas, vidutinio tvirtumo, nėra labai trapus. 

Gana universalus, dėl savo švelnaus skonio puikiai tinka kepinių gamybai, sriuboms, sumuštiniams, fondiu, dažnai naudojamas ruošiant salotas ir makaronus. Taip pat skanu ragauti su vaisiais arba vieną.

Griujero sūris yra gaminamas Griujerio regione Šveicarijoje. Gamyba prasideda kaitinant pieną iki 34 °C temperatūros vario kubiluose. Kai susidaro varškė, ji yra supjaustoma, tada kurį laiką kaitinama 43 °C temperatūroje, vėliau staigiai pakeliama iki 54 °C. Vėliau varškė yra patalpinama į specialias formas ir spaudžiama. Kai varškė yra pasūdoma, prasideda brandinimo procesas, kuris vyksta rūsiuose.

Turi AOP (Appellation d'Origine Protégée / Saugoma kilmės vietos nuoroda) ženkliuką, suteikiamą tik tokiems produktams, kurių kokybė ir savybės išskirtinai priklauso nuo jo kilmės vietos, o pavadinime yra geografinę kilmę žymintis vietovardis. Visos produkto gamybos stadijos (nuo žaliavų gamybos iki perdirbimo) turi būti atliekamos toje vietovėje.

Laikymo sąlygos:

Laikyti ne aukštesnėje nei 8 °C temperatūroje.

Prekės kilmės šalis:
Šveicarija

PIENAS, šliužo fermentas, druska, PIENO rūgšties bakterijų kultūros.

MARGOT

„Margot“ tradicinius šveicariškus sūrius pradėjo gaminti 1886-aisiais Juros kantone. Iš pradžių gamino griujerą (gruyere) sūrį su saugoma kilmės vietos nuoroda, tačiau greitai asortimentas prasiplėtė iki appenzeller, tete de moine, vacherin fribourgeois ir kitų gerai žinomų sūrių. Svarbiausi elementai geram sūriui:

  • Pienas. Šveicarija yra žinoma dėl švaraus oro ir turtingos gamtos. Karvutės ganosi kalnuose ir maitinasi šviežia žole, todėl ir pienas būna nuostabaus skonio.
  • Receptas. Sūriai gaminami pagal senas, laiko patikrintas tradicijas. Tai daro patyrę profesionalai, jaučiantys atsakomybę už galutinį produktą.
  • Brandinimas. Sūriai brandinami drėgnuose rūsiuose, kur įgauna išraiškingą aromatą. Kiekvienas sūris brandinamas tiek, kad geriausiai atsiskleistų jo skonis.

„Margot“ sūriai atneš džiaugsmo ant jūsų stalo. Atraskite savo mėgstamiausią. Gal tai bus griujerio sūris, o gal fondiu?

Vertinimai ir apžvalgos
(0 atsiliepimų)
Jei norite palikti komentarą, prisijunkite.

Receptai ir straipsniai

Gurmaniškas užkandžių asorti
Gardūs sūriai, pikantiškos alyvuogės bei saldūs džemai – užkandžiai, kurie puikiai tiks įvairioms progoms. Negaiškite laiko ir vos per kelias minutes sukurkite įspūdingą atmosferą, patiekdami tarpusavyje derančius skanėstus iš ASSORTI. Štai keli žingsniai
Naminė piadina su abrikosų džemu ir vytintu kumpiu BRESAOLA
Kartu su maisto tinklaraščio Running Vita autore Vita Marija Murėnaite serviruojame puikų užkandį naujų skonių beišekantiems. Siūlome namines PIADINAS – plokščius itališkus paplotėlius išsikepti patiems ir juos pagardinti ASSORTI skanumynais: abrikosų...
Visi straipsniai ir receptai
* Realios prekės išvaizda gali šiek tiek skirtis nuo esančios nuotraukoje. Prekės, kurias gausite, gali būti kitokioje pakuotėje bei kitokios išvaizdos ar formos. Informacija el. parduotuvės produkto aprašyme yra bendro pobūdžio, todėl gali šiek tiek skirtis nuo informacijos, nurodytos ant prekės pakuotės. Visada rekomenduojame perskaityti ir vadovautis informacija, esančia ant prekės pakuotės. Akcinių prekių kiekis yra ribotas.