5,54 €
25,18 €/kg
„Giardini“ trumų skonio Modenos balzaminio acto kremas yra tamsiai rudos spalvos, tirštas, kreminis, velvetinės tekstūros pagardas. Saldžiarūgštis, tačiau puikiai subalansuoto skonio. Ragaujant jaučiamas ir pikantiškas trumų poskonis. Pagamintas su koncentruota vynuogių misa ir Modenos balzaminiu actu. Parduodamas suspaudžiamame buteliuke.
Rūgštingumas: 2.5–3.5 %. Tankis (tirštumas 20 °C): min. 1.20.
Puikiai tinka gardinti mėsainius, bulvių košę, omletus, rizotą, makaronus, sriubas, skanu ragauti su brandintais sūriais, paštetu ir kt.
Modenos balzaminis actas yra tamsus, koncentruotas, intensyvaus skonio actas, kilęs iš Modenos, Italijos. Gaminamas iš vynuogių misos: šviežiai sutrintų vynuogių sulčių su visomis odelėmis, sėklomis ir stiebais. Laikomas vertingiausia maistinio acto rūšimi, delikatesu ir yra vertinamas gurmanų.
Laikyti kambario temperatūroje, atokiau nuo tiesioginių saulės spindulių ir šilumos šaltinių. Atidarius laikyti šaldytuve.
koncentruota vynuogių misa, Modenos balzaminis actas 25 % (vyno actas, virta vynuogių misa), modifikuotas krakmolas, trumų kvapioji medžiaga. Sudėtyje yra sulfitų.
Per 100g/ml:
„Giardini“ yra tikro, tradicinio Modenos balzaminio acto gamintojas, savo asortimente turintis ir balzaminio acto pagardų bei kremų. Pagrindinis acto ingredientas – virta Trebbiano ar Lambrusco rūšies vynuogių misa. Modenos balzaminis actas yra gaminamas tik Modenos regione Italijoje tradiciniais metodais.
Vynuogių misa yra verdama lėtai, net 36 valandas, kruopščiai kontroliuojant temperatūrą. Vėliau labai ilgai, 4–30 metų, brandinama vis perpilant ją į skirtingų medžių rūšių statines tam, kad įgautų kuo kompleksiškesnį ir išraiškingesnį skonį. Kuo ilgiau brandinamas balzaminis actas, tuo tirštesnis ir ryškesnio skonio jis būna.
Kiekvieno „Giardini“ produkto puošnus buteliukas atspindi balzaminio acto charakterį. Asortimente rasite tiek tradicinį Modenos balzaminį actą su saugoma kilmės vietos nuoroda, tiek balzaminio acto perlų, papuošiančių jūsų lėkštę, tiek acto kremų ir kt.