Mėlynojo pelėsio sūris BLEU DI NICOLETTA, brandintas 60 d.
33,23 €/kg
„Valsana“ karvių pieno mėlynojo pelėsio sūris BLEU DI NICOLETTA, brandintas bent 60 dienų, yra gaminamas Aostos slėnyje. Jis maloniai salstelėjęs ir kremiškas, kadangi jo gamybos metu į jį yra įpilama grietinėlės. Kartu ir šiek tiek aitrokas, kas būdinga ir kitiems mėlynojo pelėsio sūriams. Prapjovus matosi daug žalsvai melsvų pelėsio venų.
Rekomenduojame ištirpinti ant keptos filė mėsos, įmaišyti į rizoto arba ragauti su cavolo nero.
Mėlynojo pelėsio sūris yra išgaunamas, kai gamybos metu susiformavus varškei į ją yra pridedama pelėsio Penicillium roqueforti. Sūriui besibrandinant jis yra badomas nerūdijančio plieno strypais, kad paskatintų deguonies pernešimą ir pelėsio formavimąsi.
Laikyti ne aukštesnėje nei 8 °C temperatūroje.