4,29 €
19,95 €/kg
„Mezete“ klasikinis avinžirnių humusas puikiai pakeis sviestą sumuštiniuose, pagardins tortilijas, buritus ar salotas, džiugins ragaujamas su šviežiomis daržovėmis, tiks su smulkintu tofu ir kt. Tinka veganams.
Humusas – Artimųjų Rytų virtuvės patiekalas, dar vadinamas avinžirnių užtepėle. Gaunamas virtus avinžirnius ir sezamų pastą (tahini) sutrynus iki vientisos masės. Skonis gali būti labai įvairus, jei dedama papildomų ingredientų, pavyzdžiui, paprikos ar moliūgų. Avinžirnių užtepėlė gali būti vartojama kaip pagrindinis patiekalas, kaip užkandis ar kaip pagardas.
Tai vienas seniausių pasaulio patiekalų, spėjama, kad humusas kilo iš Egipto ir Levanto kraštų. Savo nacionaliniu patiekalu jį laiko ne viena šalis: Egiptas, Graikija, Izraelis, Jordanija, Libanas ir kt. Dabar jis populiarus visame pasaulyje.
Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje.