Kietasis sūris PARMIGIANO REGGIANO DOP, brandintas 24 mėn.
40,99 €/kg
„Antica Foma“ kietasis nepasterizuoto karvių pieno sūris PARMIGIANO REGGIANO DOP, brandintas 24 mėnesius, yra puikus itališkas sūris, gaminamas Emilijos-Romanijos ir Lombardijos regionuose. Tai intensyvaus, tačiau subalansuoto skonio sūris, turintis vaisių bei riešutų poskonį. Brandinimo metu susidaro smulkūs sūrio kristalai.
Rekomenduojame patiekti kaip užkandį, sutarkuoti ir pagardinti makaronus ar rizoto, paskaninti salotas arba įmaišyti į sriubas, sultinius ir padažus.
Šio sūrio gamybai naudojamas šviežias rytinis ir vakarinis karvių pienas. Kiekvienai sūrio galvai (37–40 kg) pagaminti reikia apie 550 litrų pieno! Gamybos metu pienas lėtai tirštėja, susidariusi varškė yra sutrupinama į gabalėlius. Tada sūris yra šildomas iki 55 °C temperatūros, jo granulės grimzta į katilo dugną ir sudaro vientisą masę. Vėliau sūris yra perkeliamas į apvalias nerūdijančio plieno talpas ir susegamas spyruokline sagtimi, kad išlaikytų savo formą. Po kurio laiko sagtis yra atsegama, įspaudžiamas sūrio pavadinimas ir vėl susegama. Vėliau sūris yra laikomas sūryme 20–25 dienas. Pasūdžius pradedamas brandinimo procesas ant medinių lentynų. Kas savaitę sūris yra apverčiamas, taip pat nuplaunamas kartu su lentyna. Praėjus 12 mėnesių profesionalai įvertina, ar sūris pakankamai kokybiškas, kad galėtų būti vadinamas Parmigiano Reggiano.
DOP (Denominazione di Origine Protetta / Saugoma kilmės vietos nuoroda) ženkliukas rodo, kad galima atsekti visą sūrio pagaminimo kelią ir kilmę.
Laikyti ne aukštesnėje nei 8 °C temperatūroje.