Įsikelkite ASSORTI lojalumo kortelę į savo telefoną! Daugiau informacijos čia >

Prekės kodas: 377001004414
Garstyčios su juodaisiais trumais

Garstyčios su juodaisiais trumais

TARTUFI JIMMY
(0 atsiliepimų)
100 g

7,54 €

75,40 €/kg

Aprašymas:

„Tartufi Jimmy“ garstyčios su juodaisiais trumais nustebins savo ingredientų deriniu. Lengvas garstyčių aitrumas ir turtingo skonio trumai puikiai papildo vienas kitą. Tinka veganams.

Rekomenduojame pagardinti mėsos patiekalus, derinti su įvairiais sūriais, daržovėmis, pagardinti sumuštinius.

Juodieji trumai (Tuber melanosphorum Vittad.) yra vieni brangiausių grybų pasaulyje. Turi intensyviausią kvapą iš visų juodųjų trumų. Jis primena ridikėlius, cikorijas bei lazdynų riešutus. Nuostabaus skonio, kurį galima apibūdinti kaip šokolado bei riešutų mišinį su žemiškomis bei dūminėmis natomis. Juodos spalvos, viduje turi baltų „venų“. Raštuoti tiek išorėje, tiek viduje. Išorėje esantys raštai primena smulkias netaisyklingų formų piramides. Jų derlius renkamas nuo lapkričio iki kovo. Dažniausiai randami po ąžuolais.

Apie trumus

Trumai, dar vadinami „požemių perlais“, „virtuvės brangakmeniais“ bei „elfų obuoliais”, yra nuostabus rinktinis valgis, kurio kilogramas kainuoja ne vieną šimtą eurų.

Organoleptinės savybės. Nelengva apibūdinti trumų aromatą bei skonį tiems, kurie nėra jų ragavę. Svarbu paminėti, kad jie išties intensyvaus išskirtinio skonio bei kvapo. Specialistai jį apibūdina kaip panašų į garstyčių bei ilgai brandinto sūrio. Kai kurie teigia, kad kvapas primena česnakus, konservuotus kukurūzus, muskusą bei riešutus. Kartą pauostę trumų, lengvai įsiminsite šį kvapą ir jį atpažinsite.

Jie gali būti įvairaus dydžio: nuo mažiukų, kelių centimetrų skersmens kamuoliukų iki bulvės dydžio, sveria 10–60 g. Šių grybų paviršius kiek grublėtas, o po juo esantis mėsingas minkštimas gali būti tiek tamsios, tiek kremo spalvos. Trumų forma šiek tiek priklauso nuo dirvožemio: jei žemė minkšta, jie auga apvalūs ir glotnūs, jei kieta – netaisyklingos formos, mat kovoja dėl erdvės.

Trumai auga po žeme, todėl jų ieškant į pagalbą pasitelkiamos kiaulės arba šunys, kurių ypatinga uoslė leidžia surasti šiuos grybus. Kvapas yra pagrindinis trumų brandos ir kokybės požymis, mat kvapiosios medžiagos susiformuoja tik tada, kai grybai yra tinkamai subrendę.

Šviežius trumus prieš vartojant reikia nuplauti vandeniu ir nešvarumus nuvalyti šepetėliu. Grybo išorė turi būti visiškai švari – tik tada galima lupti žievelę ir susmulkinti juos specialiomis pjaustyklėmis. Nerekomeduojama vartoti trumų su ryškaus skonio ir aromato maistu. Šiais grybais labiausiai tinka gardinti švelnaus skonio produktus: ryžius, makaronus, bulves ir pan. Taip pat išryškinti visus trumų skonio atspalvius padeda riebumas, tad sūriai, sviestas ir aliejus puikiai su jais dera.

Laikymo sąlygos:

Laikyti vėsioje sausoje vietoje, toliau nuo saulės spindulių. Atidarius laikyti šaldytuve.

Prekės kilmės šalis:
Italija

vanduo, GARSTYČIŲ sėklos, actas, juodieji trumai ir trumų sultys 4,2 % (Tuber Melanosphorum Vitt), druska, cukrus, kvapiosios medžiagos, konservantas: natrio bisulfitas (E222). Sudėtyje yra SULFITŲ.

TARTUFI JIMMY

„Tartufi Jimmy“ gimė 1980-aisiais metais, kai Giovannin‘as Cecchin‘is du savo hobius, medžioklę bei trumus, pavertė verslu. Iš pradžių gamintojas tiekė tik šviežius trumus, kuriuos iki šiol gauna net iš 400 skirtingų trumų medžiotojų. Tokia gausybė ryšių užtikrina galimybę visada turėti šviežių trumų asortimentą. Tačiau atsižvelgęs į vartotojų poreikius, Cecchin‘is pradėjo gaminti įvairių kitų produktų su trumais: aliejų, sviesto, padažų, traškučių ir daug kitų.

Trumai, dar vadinami „požemių perlais“, „virtuvės brangakmeniais“ bei „elfų obuoliais”, yra nuostabus gurmaniškas valgis, kurio skonį sunku apibūdinti neragavusiems. Net mažas kiekis trumų gali suteikti maistui nepakartojamo skonio. Tai ne veltui yra brangiausi grybai pasaulyje, jų paieška gana sudėtinga, kadangi jie auga po žeme. „Tartufi Jimmy“ savo gaminiuose dažniausiai naudoja šių rūšių trumus: balkšvuosius (Tuber borchii / Tuber albidum Pico), baltuosius (Tuber magnatum Pico), vasarinius juoduosius (Tuber aestivum Vittad.) bei juoduosius (Tuber melanosphorum Vittad.). Tai kruopščiai atrinkti geriausias organoleptines savybes turintys trumai. Nesibaigiantiems gurmaniškiems potyriams.

Vertinimai ir apžvalgos
(0 atsiliepimų)
Jei norite palikti komentarą, prisijunkite.

Receptai ir straipsniai

Bolivinės balandos salotos su burokėliais, granatais ir apelsinais
Salotos turi būti spalvingos ir skanios! Lėkštėje karaliauja maistingoji bolivinė balanda, ryškiai violetiniai salotų lapeliai, salstelėjęs ir citrusinį poskonį turintis sūris bei spalvingumo suteikiantys apelsinų kubeliai ir granatų sėklos...
Visi straipsniai ir receptai
* Realios prekės išvaizda gali šiek tiek skirtis nuo esančios nuotraukoje. Prekės, kurias gausite, gali būti kitokioje pakuotėje bei kitokios išvaizdos ar formos. Informacija el. parduotuvės produkto aprašyme yra bendro pobūdžio, todėl gali šiek tiek skirtis nuo informacijos, nurodytos ant prekės pakuotės. Visada rekomenduojame perskaityti ir vadovautis informacija, esančia ant prekės pakuotės. Akcinių prekių kiekis yra ribotas.