3,49 €
27,92 €/kg
„Vivaldi“ pasterizuoto buivolių pieno sūris su trumais MOZZARELLA TRE STELLE yra apvalus, baltas, minkštas sūrio rutuliukas. Jis yra lengvo pieniško, vos salstelėjusio skonio itališkas sūris, gaminamas pasta filata būdu. Trumai suteikia jam žemiško, grybų poskonio. Viduje matosi trumų gabaliukai. Dažniausiai naudojamas gaminti picoms, makaronams, salotoms, ypač Kaprio, tačiau panaudoti galite labai plačiai, pavyzdžiui, įdėti į sumuštinius, arančinus, ruošti sūrio lazdeles ir kitus patiekalus. Riebumas 52 %.
Buivolių pieno mocarela yra gaminama iš itališkos Viduržemio jūros buivolės pieno. Į talpas, kuriose prieš tai buvo gaminta mocarela ir kuriose yra likusių termofilinių bakterijų, yra pridedama startinių pienarūgščių bakterijų kultūrų. Vėliau įdedama šliužo fermento. Kai susidaro varškė, ji yra supjaustoma gabaliukais. Tada ją kaitina, kad išrūgos atsiskirtų nuo varškės. Kai išrūgos nuteka, varškė yra perkeliama į specialią talpą, kurioje susiformuoja vientisa masė. Tada yra vykdomas pasta filata procesas, kai sūrininkas minko sūrį lyg duoną, kol susidaro minkšta, blizganti masė. Iš jos jis atplėšia gabaliuką ir formuoja mocarelą.
Laikyti ne aukštesnėje nei 8 °C temperatūroje.