3,99 €
15,96 €/kg
„Sottolestelle“ ekologiška raudona bolivinė balanda yra švelnaus skonio sėklos, išvirtos padidėja ir tampa maloniai traškios. Raudonosios yra smulkesnės ir traškesnės nei baltos, todėl labiau tinka salotoms. Sudėtyje yra daug skaidulinių medžiagų. Baltymų šaltinis.
Kinva atrodo kaip sėkla, tačiau kulinarijoje yra laikoma grūdu. Galima valgyti sūriau: su kiaušiniais, kukurūzais, pupelėmis ar moliūgų sėklomis, arba saldžiau – su mėgstamu pienu, riešutais bei vaisiais ar uogomis. Taip pat šias sėklas galima patiekti kaip garnyrą šalia kitų patiekalų. Rekomenduojame dėti ir į troškinius, sriubas arba daigintas barstyti ant maisto.
Bolivinė balanda (kynva, quinoa) yra natūraliai Pietų Amerikoje augantis augalas, labai svarbus maistui jau daugiau nei 7000 metų. Inkų laikais net buvo garbinamas kaip šventas augalas. Quinoa dėl savo puikios maistinės sudėties gali būti vadinama supermaistu.
Paruošimas: virimo laikas 10–15 minučių. Vandens ir kruopų santykis: 2:1.
Laikyti vėsioje, sausoje vietoje.