
Makaronų salotos su feta sūriu
Autorius:
Fausta Marija Leščiauskaitė iš @fausta_marija
2024-02-22
2
20 min.
„Makaronų salotos man ypatingos savo patogumu. Pasidarai didžiausią dubenį – ir tada jau kiekvienas gali valgyti, kada jam patinka. Ir į darbą nusineši, ir į kelionę įsidėsi, ir grįžus namo po darbo šaldytuve ką valgyti rasi. O juk jos gali būti puikiausiai maistingos. Taigi, ir kūnas padėkos. Negana to, jos lengvai improvizuojamos ir ką įdėsite – tą ir turėsite. Suprantant bazinius skonių derinius, jų praktiškai neįmanoma pagaminti neskaniai. Nepamirškite, kad avinžirnius galite keisti pupomis ar kažkokiu kitu baltymingu produktu, rūkytą papriką – jūsų mėgiamais prieskoniais, baziliką – kitomis žolėmis, agavų sirupą – medumi, pomidoriukus iškeisti (arba papildyti) į cukinijas, brokolius, alyvuoges ir taip toliau.“ – teigia Fausta Marija Leščiauskaitė.
Ingredientai: „Antico Bio“ ekologiški makaronai, feta sūris, alyvuogių ali...
Visi ingredientaiGAMINIMAS
1
Puode užvirkite vandenį, įberkite druskos ir sudėkite makaronus. Makaronus virkite al dente, t.y. ne iki galo, kad būtų minkšti, bet savo tekstūros nepraradę, tvirtos konsistencijos (virkite 2 min. trumpiau nei nurodyta ant pakuotės).
2
Keptuvėje pakepkite avinžirnius su šiek tiek alyvuogių aliejaus, rūkytos paprikos prieskoniais ir žiupsneliu druskos.
3
Apkepkite dalį pomidoriukų su šlakeliu agavų sirupo, o kepimo pabaigoje įspauskite česnako skiltelę, pabarstykite druska. Kitą dalį pomidoriukų perpjaukite pusiau, gana smulkiai supjaustykite ir džiovintus pomidorus.
4
Nedideliame indelyje sumaišykite alyvuogių aliejų, agavų sirupą, citrinos sultis ir pesto padažą.
5
Makaronus supilkite į patogų, platų dubenį. Pagamintą padažą pilkite ant makaronų. Įmaišykite keptus ir žalius pomidorus, avinžirnius, pabarstykite smulkiai pjaustytą baziliką. Pabarstykite sutrupintą feta sūrį. Maišykite atsargiai, kad ingredientai nesusitrintų.
Skanaus!
Ingredientai