Artišokų šerdys MADAMA OLIVA
26,99 €/kg
„Madama Oliva“ artišokų šerdys – minkštas, intensyvaus skonio, šiek tiek sūrus užkandis. Taip pat pagardas picoms, sriuboms, troškiniams, makaronams ir daugeliui kitų patiekalų. Be cukrų. Skaidulinių medžiagų šaltinis.
Artišokai užauginti ir pagaminti Italijoje.
Ar žinote, kad artišokas iš tiesų yra ne daržovė, o gėlė? Bet valgoma! Tai nuostabus delikatesas, kurio skonis yra panašus į riešutus.
Artišokus galima virti, kepti ant grotelių, orkaitėje, troškinti arba įdaryti. Bene paprasčiausias artišokų paruošimo būdas – virimas garuose. Orkaitėje keptų artišokų riešutinis skonis dar labiau suintensyvėja. Artišokai dažniausiai patiekiami karšti su įvairiausiais padažais arba šalti, kartu su salotomis bei kitais užkandžiais. Artišokų apdorojimo būdas priklauso nuo šalies kulinarinių tradicijų. Prancūzijoje artišokai dažniausiai yra kepami. Italijoje jie yra valgomi su duonos trupinių, česnako, raudonėlio, petražolių, tarkuoto sūrio ir kumpio įdaru arba dedami ant picos. Ispanijoje artišokus apšlaksto alyvuogių aliejumi ir kepa ant įkaitusių žarijų, taip pat troškina alyvuogių aliejuje su česnaku.
Skaniausi jauni neišsiskleidę artišokų žiedai. Rekomenduojama valgyti rankomis, laužiant vieną žiedlapį po kito – gurmanai tai laiko savotišku ritualu.
Laikyti 4–8 °C temperatūroje.