Artišokai su koteliu kepti ant grotelių MADAMA OLIVA
28,99 €/kg
Skanios yra ne tik artišokų šerdys, bet ir koteliai! „Madama Oliva“ ant grotelių kepti artišokai su koteliu – nuostabaus skonio gėrybės, turinčios lengvų riešutinių natų. Tai gali būti puikus pagardas picoms, sriuboms, troškiniams, makaronams ir daugeliui kitų patiekalų. Su aliejumi ir priekoniais. Be cukrų. Skaidulinių medžiagų šaltinis.
Ar žinote, kad artišokas iš tiesų yra ne daržovė, o gėlė? Bet valgoma! Tai nuostabus delikatesas, kurio skonis yra panašus į riešutus.
Artišokus galima virti, kepti ant grotelių, orkaitėje, troškinti arba įdaryti. Bene paprasčiausias artišokų paruošimo būdas – virimas garuose. Orkaitėje keptų artišokų riešutinis skonis dar labiau suintensyvėja. Artišokai dažniausiai patiekiami karšti su įvairiausiais padažais arba šalti, kartu su salotomis bei kitais užkandžiais. Artišokų apdorojimo būdas priklauso nuo šalies kulinarinių tradicijų. Prancūzijoje artišokai dažniausiai yra kepami. Italijoje jie yra valgomi su duonos trupinių, česnako, raudonėlio, petražolių, tarkuoto sūrio ir kumpio įdaru arba dedami ant picos. Ispanijoje artišokus apšlaksto alyvuogių aliejumi ir kepa ant įkaitusių žarijų, taip pat troškina alyvuogių aliejuje su česnaku.
Skaniausi jauni neišsiskleidę artišokų žiedai. Rekomenduojama valgyti rankomis, laužiant vieną žiedlapį po kito – gurmanai tai laiko savotišku ritualu.
Laikyti 4–8 °C temperatūroje.