6,59 €
21,97 €/kg
„Madama Oliva“ artišokai aliejuje – minkštas, intensyvaus skonio, šiek tiek sūrus užkandis. Taip pat pagardas picoms, sriuboms, troškiniams, makaronams ir daugeliui kitų patiekalų.
Ar žinote, kad artišokas iš tiesų yra ne daržovė, o gėlė? Bet valgoma! Tai nuostabus delikatesas, kurio skonis yra panašus į riešutus.
Artišokus galima virti, kepti ant grotelių, orkaitėje, troškinti arba įdaryti. Bene paprasčiausias artišokų paruošimo būdas – virimas garuose. Orkaitėje keptų artišokų riešutinis skonis dar labiau suintensyvėja. Artišokai dažniausiai patiekiami karšti su įvairiausiais padažais arba šalti, kartu su salotomis bei kitais užkandžiais. Artišokų apdorojimo būdas priklauso nuo šalies kulinarinių tradicijų. Prancūzijoje artišokai dažniausiai yra kepami. Italijoje jie yra valgomi su duonos trupinių, česnako, raudonėlio, petražolių, tarkuoto sūrio ir kumpio įdaru arba dedami ant picos. Ispanijoje artišokus apšlaksto alyvuogių aliejumi ir kepa ant įkaitusių žarijų, taip pat troškina alyvuogių aliejuje su česnaku.
„Daidone“ gimė iš meilės nuostabiam Sicilijos regionui, kurį skalauja šilta Viduržemio jūra ir nuolat bučiuoja saulė. Tai išskirtinai kruopščiai paruošti gurmaniški produktai, gaminami remiantis sicilietiškos kulinarijos tradicijomis. Ragaujant šiuos produktus palengva atsiskleidžia Sicilijos nuotaika, nuostabi skonių paletė ir aplanko išskirtinė juslinė patirtis.
Laikyti vėsioje ir sausoje vietoje.