Angus jautienos kumpio vidurinė, atšaldyta, vakuumuota
27,99 €/kg
„OxMeat“ Angus jautienos kumpio vidurinė (atšaldyta, vakuumuota) – maloniai sultinga mėsa, iš kurios galima pasigaminti puikų kepsnį arba troškinį. Sausai brandinta.
Tai grynaveisliai Angus, išauginti ant žalienų Lietuvoje. Motininės bandos buvo atvežtos iš Aberdeen Angus tėvynės Škotijos.
Angus jautiena – Aberdeen Angus veislės jaučio mėsa, žinoma del savo puikaus marmuringumo (marbling). Mėsos marmuringumas yra riebalų išsikerojimas raumeningoje mėsoje. Kuo labiau mėsa išraižyta riebalų raštais, tuo ji sultingesnė ir išraiškingesnė.
Pastaba: supakuota po ~500 g. Užsisakę daugiau nei 500 g, (pavyzdžiui, 1 kg) gaminį gausite atskiromis pakuotėmis.
Kepant orkaitėje: įkaitinti orkaitę iki 90–100 °C. Kuo žemesnėje temperatūroje bus kepama mėsa, tuo tolygiau ji iškeps. Į skardą įkloti folijos ar kepimo popieriaus lakštą. Ant skardos uždėti grilio groteles, kad susidarytų keletos centimetrų tarpas, kuris užtikrins, kad mėsa keps, o ne troškinsis. Orkaitei įkaitus kepsnį dėti ant grotelių ir šauti į orkaitę. Maždaug po 40–45 min pasinaudoti mėsos termometru ir patikrinti kepsnio vidaus temperatūrą. Ji neturi viršyti 48–50 °C, kad kepsnys būtų vidutiniškai keptas. Mėgstantys kietesnę mėsą turėtų kepti kiek ilgiau. Kepsniui iškepus, leisti jam pastovėti 5–10 minučių jo nejudinant ir nebadant. Vėliau labai įkaitintoje ir trupučiu aliejaus ar ghi sviesto išteptoje keptuvėje abi kepsnio puses pakepti po 1 minutę.
Kepant ant grotelių: dėti mėsą ant tos pusės, kurioje nėra karštų anglių. Kepti, kol vidinė mėsos temperatūra pasieks 48–50°C. Taip mėsa bus vidutiniškai kepta. Vėliau toje grilio pusėje, kurioje anglys karštesnės, pakepti kepsnio abi puses dar kartą po 1 minutę. Iškeptą kepsnį išimti ir leisti pastovėti 5–10 minučių.
Laikyti 0–2 °C temperatūroje.