3,85 €
14,26 €/kg
„Ficacci“ alyvuogės su prieskoniais TIPICA ETNEA yra žaliosios Nocellara Etnea rūšies alyvuogės. Sodraus skonio, maloniai aitrios su ryškiu žolelių poskoniu. Neapolietiškos virtuvės receptas. Raudonėlis, petražolės ir paprikos neužgožia alyvuogių natūralaus skonio, o jį paryškina. Su kauliukais.
Nocellara Etnea žaliosios alyvuogės maloniai kvepia medžių lapais, migdolais, net artišokais bei žaliaisiais pomidorais. Vaisiškos, kartu šiek tiek saldžios ir lengvai karstelėjusios.
Šviežiai nuskintos alyvuogės būna itin karčios, todėl prieš pasiekdamos jus, jos yra laikomos sūdytame vandenyje nuo 6 mėnesių iki 2 metų priklausomai nuo to, kokia yra alyvuogių rūšis, taip pat nuo jų sunokimo lygio.
Kaip valgyti alyvuoges su kauliukais?
Jeigu alyvuogės didelės, galite išpjauti minkštimą, jeigu jos yra mažesnės, kramtykite atsargiai aplink kauliuką, kad netyčia neįkąstumėte jo. Vėliau kauliuką išmeskite.
Laikyti sausoje, vėsioje vietoje. Po atidarymo laikyti šaldytuve ir suvartoti per trumpą laiką.