2,99 €
19,93 €/kg
„Ficacci“ alyvuogės KALAMON FICACCI su kauliukais gurmaniškas užkandis, kurį ragaujant jaučiamas tiek sūrumas, tiek rūgštumas ir lengvas saldumas. Renkamos rankomis spalio pradžioje. Nors klasifikuojamos kaip juodosios alyvuogės, jos yra švelnesnio skonio. Vaisiškos, net šiek tiek salstelėjusios, tačiau išraiškingos.
Kalamata ir Kalamon alyvuogės yra tos pačios rūšies, tačiau Kalamata pavadinimą gali turėti tik tos alyvuogės, kurios auga šalia Kalamatos miesto Graikijoje. Tai aukštos kokybės, didelės ir sultingos alyvuogės. Jos pasižymi tamsiai ruda spalva ir migdolo forma. Šios rūšies alyvmedžius galima atpažinti dėl išskirtinai didelių lapelių. Renkamos tik rankomis, kad nebūtų pažeistos.
Šviežiai nuskintos alyvuogės būna itin karčios, todėl prieš pasiekdamos jus, jos yra laikomos sūdytame vandenyje nuo 6 mėnesių iki 2 metų.
Kaip valgyti alyvuoges su kauliukais?
Jeigu alyvuogės didelės, galite išpjauti minkštimą, jeigu jos yra mažesnės, kramtykite atsargiai aplink kauliuką, kad netyčia neįkąstumėte jo. Vėliau kauliuką išmeskite.
Laikyti 6–9°C temperatūroje. Po atidarymo laikyti šaldytuve ir suvartoti per 7 dienas.